dimarts, 7 d’octubre del 2014

una export qualsevol



Un dimarts qualsevol, d’una setmana qualsevol , d’un mes no menys qualsevol encara, durant una estona a mig matí, que qualsevol diria que es tracta d’una hora normal.

Em disposo a repassar un document, no qualsevol,  però sí un de rutinari, dels que reviso habitualment per assegurar-me que una de les moltes exportacions que transiten per la taula del meu despatx es pot donar per conclosa, dada i beneïda.

A l’altra banda del document tinc una mercaderia alemanya,  dins d’un contenidor suís, viatjant a dalt d’un gran vaixell d’acer amb  senyera porto-riquenya i nom de sirena extret d’un conte del Hans Christian Andersen, dirigit per un capità sud-africà i tripulat per oficials vietnamites, a més de mariners xinesos i gallecs que amb prou feina s’entenen entre ells. Tanmateix ho fan.

Des del port de sortida, Barcelona, al d’arribada, Hong Kong , hi disten 11.000 teòrics quilòmetres i 23 dies naturals, que serien reals si no fos perquè l’embarcació ha de fer escala als ports de València, Jeddah a l’Aràbia Saudita i Singapur, abans d’arribar a l’enorme port asiàtic.

Si no sorgeix cap tempesta sobre la Mar Mediterrània ni sofreix cap segrest pirata a la Mar d’Aràbia, la nau travessarà les monsòniques aigües del Golf de Bengala, per acabar desembarcant al  moll de la península xinesa de Kowloon.


Sé que en aquell costat d'aquella ex-colònia britànica, dins d’algun gratacel envitrallat, s’hi troba algun "col.lega", com diem dins l’argot mercantil, amb un document exactament igual que el meu entre les seves mans, a fi de donar per conclosa, dada i beneïda, una importació d’entre les moltes que transiten per la taula del seu despatx, un dia qualsevol, d’una setmana qualsevol i d’un mes, no menys qualsevol encara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada