divendres, 27 de març del 2015

who is mark twain


Tot i que no sóc gaire propensa a recomanar llibres; tot i que no acostumo a llegir-los en anglès, sí tendeixo a dispersar-me força en les meves lectures i a creure molt en les coincidències.

Per ser breu, començaré 180 anys enrere, quan durant un mes de novembre, a la vora de l’ample, llarg i cabalós Mississipí, neix l’escriptor nord-americà Mark Twain, just en el moment en què l’arxiconegut cometa Halley va ser vist des de la Terra. En Mark, que potser us sonarà per ser l’autor de Les Aventures de Tom Sawyer primer i les de Huckleberry Finn després, es va anar fent adult, com ho van fer també en Tom i el seu company Huck i, sentint una forta premonició, assegurà al seu cercle d’amistats més íntim que, de la mateixa manera que va arribar al món amb l’enorme i brillant cos celeste, també marxaria amb ell.

El Halley orbita al voltant del sol cada 75 anys, aproximadament, i, efectivament, el 21 d’abril de 1910 Mark Twain va morir de mort natural en el precís moment en què el cometa passava novament per la Terra. 

El cas és que fa uns dies, pocs, va caure a les meves mans i de casualitat, prestat, un llibre del mateix autor amb el títol de “ Who is Mark Twain “. És una col·lecció de 24 relats curts, mai abans publicats, que l’escriptor va anar escrivint, a la manera d’assaig,  al llarg de la seva vida.  

M’està enganxant el sentit de l’humor tan afilat i durament sarcàstic que té l’autor. Les històries són, malgrat tenir més d’un segle, remarcadament divertides i actuals.

No cal dir que us el recomano encaridament, encara que només sigui per contradir la introducció d’aquest post.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada