diumenge, 4 d’octubre del 2015

tràgica coincidència

Les illes Bermudes deuen el seu nom al navegant andalús Juan Bermúdez ( s. XVI ), són el territori britànic d’ultramar més antic, gaudeixen d’una de les rentes per càpita més elevades de tot el món i formen el pic nord del conegut com a Triangle de les Bermudes on, segons la llegenda, han desaparegut nombrosos vaixells i avions de manera inexplicable.



El 21 de juliol de 1975, quatre dies després del meu naixement, l’Erskine Lawrence Ebbin, un estudiant de 17 anys, sortia a primera hora de la tarda de casa seva per anar a veure uns amics. Encara no tenia diners suficients per comprar-se un cotxe, però sí per treure’s la llicència de conduir i portar una motocicleta, la mateixa que conduïa pels carrers de Hamilton, la capital de les Bermudes. El turisme és una de les principals fonts d’ingressos d’aquesta petita ciutat portuària, és per això que majoritàriament hi circulen taxis pels seus carrers.

Com deia, era estiu i el jove es dirigia amb moto per un carrer de la capital quan, malauradament, un d’aquests taxis el va atropellar mortalment. Aparentment, una víctima més de trànsit de les moltes que hi ha a tot el món.



Exactament un any abans, el 21 de juliol de 1974, Neville Lawrence Ebbin, el seu germà gran, també de 17 anys, sortia despreocupat a primera hora de la tarda per anar a veure uns amics a la zona d’oci del port. Disposava de diners suficients per tenir carnet i conduir una motocicleta.  Era atropellat mortalment per un taxi a la mateixa cruïlla que l’Erskine.

Coincidència? Mala sort? Si tenim en compte que el cotxe el conduïa el mateix taxista i que portava el mateix passatger en el seu interior, la cosa impressiona una mica.


Espero tornar aviat amb bios inspiradores, cançons reveladores, recòndites geografies, històries personals i, fins i tot, incatalogables relats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada