dimarts, 28 d’octubre del 2014

la noia de petrovka


Semblaria que entre un gal.lès, un nord-americà, la ciutat de Londres i una novel.la que transcorre a Moscou no hauria d’haver gaire en comú, tret que creguis en les casualitats o sincronies* i, a més, hi posis noms, dates i fets ocorreguts a la vida real.


LONDRES, any 1973.

A l’actor gal.lès Anthony Hopkins li proposen protagonitzar la versió cinematogràfica d’una novel.la que encara no ha llegit :  “ la noia de Petrovka”, de l’autor de Nova Jersey, George Feifer.

Hopkins surt de la seva residència londinenca per comprar el llibre a alguna de les nombroses llibreries de Charing Cross. Desisteix, després de buscar durant molta estona. La recerca resulta infructuosa, i decideix tornar a casa en metro, endinsant-se entre la munió de gent que hi ha a l’estació de Leicester Square.
En asseure’s a un dels bancs que hi ha lliures, s’adona que algú s’ha deixat un llibre , un exemplar vell, una mica rebregat i ple de notes escrites a mà. La sorpresa és majúscul.la quan l’agafa i veu que es tracta de “ la noia de Petrovka”.

Temps després, durant el rodatge del film, l’actor coneix l’escriptor George Feifer, qui li explica que, uns mesos abans, havia deixat a un amic el seu exemplar, farcit de notes, i que aquest l’havia perdut al metro de Londres.
Hopkins havia trobat, no només el llibre que buscava, sino que a més a més, aquest era l’original del mateix autor.

Sorprenent, no?

*Sincronia és la coincidència casual de dos o més successos que per a l’individu que els experimenta estan relacionats significativament però sense que pugui connectar-los per mitjà d’una causa-efecte.

Fotografia : Goldie Hawn i Anthony Hopkins a the girl from Petrovka.

1 comentari:

  1. Londres en general, i Leicester sq. en particular és el lloc perfecte per deixar que la sincronia faci la seva feina. Un post molt interessant!

    ResponElimina